”Skärgårdskryssare med oceankoncept”

Linjett 40

Konstruktör av Linjett 40 är Rosättras egen Mats Gustavsson och så här säger Mats själv om tanken bakom Linjett 40;

– ”Målet med Linjett 40 är att skapa en segelbåt man seglar enkelt och bekvämt på två personer. Hon ska ha tidlösa linjer och en akterplacerad sittbrunn.

Vidare ska segelbåten vara gjord för att seglas i våra skärgårdsvatten och därför ha ett moderat djupgående, samt en stäv som är konstruerad för att lägga till vid klippor.

Med en stark konstruktion och lätthanterliga segel skall Linjett 40 ge ett modernt ”Oceankoncept”

Linjett 40 är en båt som även trivs bra på regattor. I en jämförelse med sina systerbåtar har Linjett 40 ett lägre deplacement i förhållande till storleken.

Sammanfattningsvis kan Linjett 40 beskrivas som:

– En båt som är lätt att hantera på två personer
– Mer fart, särskilt i lätt vind
– Hög sjövärdighet i hårt väder till havs, särskilt då vad avser riggens hållfasthet och båtens stabilitet på hård undanvind.
– Stora volymer i båten, mycket hög komfort för 2 par.
– LYS 1.30

Senaste nytt

Skrov och däck

En segelbåt med smal vattenlinje blir lättdriven med relativt små segel – Linjett 40 är smal i vattenlinjen och bred upptill för att ge en stabilitet på kryssen vilket gör att Linjett 40 är rejält slutstyv. Bredden ger också ett bra skarndäck att gå på och bidrar till en bekväm rymd inombords.Däcket har en eftersträvad renhet, alla tampar går under däck från masten till den rymliga sittbrunnen. Samtliga tampar går ner till sittbrunnens två elektriska huvudvinschar vilka manövreras med lätthet av rorsman och besättningen. Teakdäcket vacuum-limmas. Däcket avslutas i en stor akterplacerad sittbrunn.

Köl och roder

En grundgående köl är ett måste för att kunna segla i vår skärgård. Kölen på Linjett 40 är konstruerad för att nyttja hela lateralplanet. Kölens bredd är 18 cm som följsamt breddas till 34 cm längst ner. Kölen sitter i en rejäl kölficka som skapar en stark konstruktion samt en naturlig plats för slagvatten.Rodret är balanserat frihängande med den understa delen konstruerad som en offerdel. Den övre delen är i sin konstruktion fem gånger starkare än den undre. Hjärtstocken är i rostfritt stål och glasfiber. För att ge en bra känsla i styrningen är rodret förbundet med ratten via länkarmar. På ratt piedistalen sitter plotter och motorinstrument.

Rigg och segel

En stadig och lätthanterlig rigg är ett nyckelord på en Linjett.Linjett 40 har 9/10 rigg i aluminium från Seldéns med 1,3 meter kaltopp. Dubbla svepta spridare garanterar att riggen står stadigt utan backstag. Bommen har ”single line reef”. Storskotsskenan sitter på vanligt Linjettmanér på salongstaket. Självslående fock är standard.Seglen är avancerade Tape-Drive i Spectraglas från UK-Syversen. Storseglet är lösfotat med 2 rev. Självslående fock, genua och spinnaker gör segelgarderoben komplett.

Inredning

Linjett 40 inreds i samarbete med våra kunder. Inredningen byggs hantverksmässigt i utvald lackerad mahogny enligt traditionell Linjettkvalitét. Huvudhytten är placerad i fören. Aktern rymmer en eller två hytter beroende på beställarens önskemål. Salongen har en u-soffa på babord sida och två bekväma fåtöljer alternativt en rak soffa på styrbord sida. Badrum med eventuellt en separat dusch. Ett rymligt pentry med 2-lågig gasolspis med ugn, kyl och en rejäl diskho. Engreppsblandare är standard i pentry och badrum.

Linjett 43

Lorem ipsum dolor sit amet,

  • consectetur adipiscing elit.
  • Donec at sem vitae tellus ultri
  • ces bibendum. Quisque felis diam, hendrerit at pharet
  • ra ac, fermentum eget augue. Donec semper magna lectus, eu aliquam orci mollis at.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec at sem vitae tellus ultrices bibendum. Quisque felis diam, hendrerit at pharetra ac, fermentum eget augue. Donec semper magna lectus, eu aliquam orci mollis at.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec at sem vitae tellus ultrices bibendum. Quisque felis diam, hendrerit at pharetra ac, fermentum eget augue. Donec semper magna lectus, eu aliquam orci mollis at.

Välkommen ombord,
du kommer aldrig vilja gå iland!

Galleri

Teknisk data
Längd skrov 12,35 m
Längd, vattenlinje 10,20 m
Bredd 3,75 m
Djup 1,98 m
Deplacement 7 300 kg
Köl 3 200 kg
Holdingtank – l
Bränsle – l
 .
Segelyta
Storsegel 44m2
Genua 1, 150% 47 m2
Genua 3, 110% – m2
Självslående fock – m2
Spinnaker 98 m2
LYS tal 1,31

Kontakta oss för mer information