I en tid när design börjar bli viktigt på nya segelbåtar har Sittbrunnen tagit hjälp av ett proffs, Alexandra Moore som är flitig seglare, arkitekt och specialiserad på inredningsmiljöer för att se vad hon tycker om interiörerna i nya båtar!

Sittbrunnen.se slog följe med Alexandra Moore på den flytande mässan i Gustavsberg i höstas och besökte fem båtar i vitt skilda prislägen för helt olika användare. Hon var även med och seglade ett par båtar.

Här är hennes synpunkter om Linjett 43!

Klassiska linjer designat för typisk skärgårdssegling. Stora fönster i friborden. Användarvänlig, ergonomisk och rymlig sittbrunn. Rattarna indragna så att rorsman kan sitta med ratten mellan benen. Materialval av hög kvalitet. Bra överblick och sikt från rorsmans placering. Inget fast bord i sittbrunnen. Genomgående elvinschar. Fall och skot dragna till rattpiedestalerna – något trångt.

Inredningen är klassisk och rymlig med hög komfort och dito kvalitet i materialvalen. Mycket förvaring. De stora rutorna i friborden upplevs inifrån positivt. Lyckad lucklösning.

Inredningen består av en salong med pentry och navigationsbord, förruff och två akterruffar samt två WC/duschar. Inredningen är traditionell, men med hög komfort och kvalitet i materialvalen. Planlösningen är klassisk och rymlig. Många förvaringsmöjligheter. Nästintill uteslutande träinredning på skott, sidor, durkar m m. Nedgångsluckan i akryl var smart och nersänkbar med gasfjäder. De stora fönstren i friborden upplevs inifrån positivt.

Sammantaget en värdig, traditionell, komfortabel samt välseglande segelbåt.

Hela inlägget kan du läsa här ->