En storsäljande succé

Linjett 32

Framgångarna med Linjett 30 bäddade för en fortsättning. Varvet hade fått en plattform och erfarenheter att bygga vidare på. Det blev Mats Gustafsson som tog på sig ansvaret för att skapa formen på Rosättras andra Linjett, som fick namnet Linjett 32. Den nya modellen blev precis den välseglande och snabba båt som bröderna hade hoppats på och framgångarna kom slag i slag.

Här ser du en gedigen teakinredning. Pentryt har två lågor och ugn, dubbel diskho, rejäla avställningsytor samt bra belysning. Dra ut en låda – hantverk!

Slå dig ner vid navigationsbordet där du har plats för sjökort, vikt bara en gång. Du har alla instrument och elpanelen inom bekvämt räckhåll och det finns gott om plats i lådorna för allt som du vill ha snabbt åtkomligt.

Salongen är ljusare och luftigare än i många 32-fotare. Halvdinetten med en liten soffa på tvären vid främre skottet ger en ombonad känsla. Fäll upp ryggstödet och kojen blir nästan en meter bred. Babordskojen är utdragbar till till dubbelkoj.

De dubbla skotten vid masten ger extra stabilitet där där påfrestningarna blir som störst i hårt väder. Mellan dem finns toalett och garderob.

Linjett 32 byggdes för både familje- och kappseglare. Sittbrunnen är konstrurerad för både för rorkult och rattstyrning.

Storskotet är placerat på rufftaket och därmed aldrig ivägen för besättningen. Fall och snabbrevanordningar är nerdragna till sittbrunnen.

Den självskotande focken gör Linjett 32 mycket bekväm vid tuff segling, trånga situationer och inte minst: Ett barn kan ensam gå över stag med henne. Det är bara att lägga om rodret!

Linjett 32 är den båt som Rosättra har byggt i flest antal exemplar hittills. Många båtar är byggda som halv- och trekvartsfabrikat. Den sista Linjett 32:an byggdes 1992 men några år innan dess kom Linjett 35.

Senaste nytt

Välkommen ombord,
du kommer aldrig vilja gå iland!

Teknisk data
Längd skrov
Längd, vattenlinje
Bredd
Djup
Deplacement
Köl
Holdingtank
Bränsle
 .
Segelyta
Storsegel – m2
Genua 1, 150% – m2
Genua 3, 110% –  m2
Självslående fock –  m2
Spinnaker – ,m2
LYS

Kontakta oss för mer information