”Seglar som en saga, är förstklassigt inredd och kostar ändå inte mest”

Båtnytt 2014-12

Den naturliga efterföljaren till Linjett 33 är Linjett 34 som sjösattes våren 2011. Liksom tidigare modeller är det Mats Gustafsson som med säkra händer har konstruerat och mejslat fram denna linjesköna segelbåt.

Linjett 34

Så fort man sätter foten nere i ruffen upplever man volym och ljus. Linjett 34 är något bredare och högre än Linjett 33, vilket ger den luftiga känslan samt stora stuvutrymmen.

Att Linjett 34 har gener för att passa skärgårdssegling är för oss självklart. Den smala vattenlinjen med det lättdrivna skrovet ger en hanterbar segelyta som manövreras av rorsman. Segelbåten är byggd för att enkelt hanteras av två personer oavsett om man väljer att bygga henne med rorkult eller med styrpiedestal och ratt.

Nominerad till Årets Segelbåt – familjebåt (2012)

”Extrem i meningen byggkvalitet, finish, utrustning, utförande, finesser och seglingsegenskaper är Rosättras senaste. Trogen varvets ideal, har båten tämligen traditionell stil, som är en följd av att en Linjett ska passa perfekt för en familj i skärgården. Samtidigt säger SRS 1,25 att potential finns i båten att utnyttja vid behov”

Längd skrov 10,66 m
Längd vattenlinje 9,30 m
Bredd 3,45 m
Bredd vattenlinje 2,66 m
Djupgående 1,84 m
Deplacement 5,8 ton
Kölvikt 2,2 ton
Motor 30hk, Yanmar 3YM30, SD-drev
2-bladig foldingpropeller
Generator 80 A
Dieseltank, 100 liter, rostfri
Höjd över vatten 16,5 m
Storsegel 37 m2
Genua 1, 150% 37 m2
Genua 3, 110% 26,5 m2
Självsående fock 22,5 m2
Spinnaker 100 m2
SRS-TAL 2014 1,25
  • Ebersprächervärmare D4, med 6 utblås
  • Värmeskåp i toalettutrymmetIsotherm kyl SP (vattenkyld), 75 liter
  • Separata färsk- och saltvattensystem. 250 l
  • Gasolspis, Gasoltub PC5 och läckindikator
  • Elektrisk länspump för utsug ur kölsvin och dusch. Manuell länspump från kölsvinet
  • VC med holdingtank. 90 liter. Tömning genom däcksutsug eller gravitation

Komplett specifikation i utskriftsvänlig PDF ->

Inredningen – det mesta är möjligt

På styrbord sida om nergången ligger toaletten med möjlighet till dusch, följs därefter av navigationsbordet med sittbänk tvärskepps. På babord sida finns den rymliga dubbelkojen med gott om stuvutrymmen. På denna sida står det rymliga vinkelpentryt med kyl, gasolspis, dubbla djupa hoar och bra avställningsytor. En traditionell U-soffa ger många sittplatser och plats för umgänge och samvaro. Lågt sittande fönster kombinerat med att masten är placerad nära huvudskottet, ger salongen ljus och rymd. Huvudhytten är placerad i fören med bra stuvutrymmen och rymlig garderob.

Komfort – när dina behov bestämmer

På Rosättra är vi lyhörda för dina behov. Den snabba tekniska utvecklingen ändrar inte bara instrument och elektronik. Även när det gäller komfort blir rådgivning allt viktigare. Hur du ska använda segelbåten och vilka som ska segla den styr allt från placering av eluttag, antenner och givare till nätuppkopplingar.

Tillsammans skapar vi komforten. Din Linjett är unik.

Linjett 34

Seglar du Linjett 34?

Lämna gärna ditt omdöme här!

Segling 90 av 100
Komfort 94 av 100
Design 93 av 100
Pris 86 av 100

Fokus på segling

Linjett 34 är en segelbåt med en relativt större segelyta än sina systrar Linjett 37 och Linjett 43. Skrovformen är bredare akterut och med något rakare stäv, men fortfarande är vattenlinjen smal för att segelbåten ska vara lättdriven. Här finns en tydlig och trygg slutstyvhet.

Laminatet är injicerat med riktade fibrer och en kärna av divinycell, en kombination som ger styvt och lätt skrov. Höga bottenbalkar tillsammans med en kölficka ger ett stabilt skrov som tål grundkänningar och hårt ansatt rigg.

Rorsman kan bekvämt hantera samtliga tampar som smidigt löper under däck och mynnar ut vid de två vinscharna. Samtidigt ger detta en ren och rymlig del framför rorsman som helt kan disponeras av besättningen. Breda skarndäck tillsammans med de dolda tamparna ger också ett stilrent och säkert däck.

Rigg och segel

Som övriga Linjetter har även 34:an en 9/10 rigg i aluminium från Seldén. Storskotsskenan sitter ur vägen på salongstaket och skotet är nerdraget till rorsman. Dubbla svepta spridare garanterar att riggen står stadigt utan behov av backstag. Trimningen sker enkelt och effektivt med akterstagets talja.

Självslående fock är standard, väljer man 110-fock kan denna rullas in och bli en effektiv självslående fock, utan att seglet förlorar i form eller styvhet. Du har helt enkelt två segel. Lägg samma detta och du får en båt som är enkel att segla för två och vid familjesegling kan rorsman utan besvär ta hela ansvaret.

Sittbrunn – flexibel och bekväm

Sittbrunnen är vi lite stolta över. Med ett enkelt handgrepp kan du få en öppning i sittbrunnens akterdel så att både hundar och andra i besättningen smidigt kan komma ut på den inbyggda badplattformen. När öppningen är stängd känns sittbrunnen trygg och säker för alla. De nerdragna tamparna ger goda utrymmen framför rorsman, som har kontroll över segling och manövrering. Breda skarndäck tillsammans med dolda tampar ger också ett stilrent och säkert däck.

Köl och roder som ger säkerhet och tillgänglighet

Linjett 34 har trots sin relativt stora segelyta en grundgående köl för maximal upplevelse av skärgården. Kölen har en traditionell profil med en smäcker bulb längst ner. Bulben ger ett djupgående på endast 1,84 m och tillgänglighet till många fina vikar!

Rodret är balanserat frihängande med den understa delen konstruerad som en offerdel. Den övre delen är fem gånger starkare än den undre. Det innebär att det alltid finns styr- och manöverförmåga kvar även om olyckan skulle vara framme. Hjärtstocken är i rostfritt stål och glasfiber.

Senaste nytt

”Fantastisk sittbrunn utan storskot samt den smarta utgången till badbryggan. Ledbelysningen med dimmer till takspottar och effektbelysning ger underbar stämning. Det här är nog Mats bästa båt!”
Omdöme - Linjett 34

Välkommen ombord,
du kommer aldrig vilja gå iland!

Galleri

Teknisk data
Längd skrov 10,66 m
Längd, vattenlinje 9,30 m
Bredd 3,45 m
Djup 1,84 m
Deplacement 5 500 kg
Köl 2 600 kg
Holdingtank 95 l
Bränsle 120 l
 .
Segelyta
Storsegel 37 m2
Genua 1, 150% 37 m2
Genua 3, 110% 26,5 m2
Självslående fock 22,5 m2
Spinnaker 100 m2
SRS-tal (2011) 1,25

Kontakta oss för mer information