Den här gången är det S/Y Cluck, en Linjett 37 med kurs mot Västindien!

Det som länge varit en dröm blev verklighet när fyra killar sjösatte en Linjett 37 våren 2012.
Drygt 2 år senare kastade man loss och det stora äventyret började!

Sen augusti har S/Y Cluck tagit sig till Kanarieöarna. Resan har gått via Kielkanalen, längs kusten ner till Portugal och vidare över till Kanarieöarna.

Hittills har man avverkat 2 700 NM och nått ett viktigt delmål som är Gran Canaria. Härifrån går starten i ARC Rallyt 23 november och Linjett 37:an kommer vara en av segelbåtarna i starten. Målgång beräknas till 10-15 december i St Lucia (Västindien) efter ytterligare 2 700 NM.

En långsegling ställer höga krav på segelbåten och viktiga egenskaper är en trygg och lätthanterad båt med lagom mycket segel. Linjett 37 är dessutom relativt snabb, vilket faktiskt ökar säkerheten. Risken att få sittbrunnen översköljd av vågor från aktern minskar när man seglar fortare än vågorna.

Besättningen är duktiga seglare och väl förberedda, även S/Y Cluck är väl förberedd och har utrustats med livflotte, AIS, watermaker och satellitkommunikation. För att säkra tillgången till el finns även bränslecell som komplement till solceller. Radar saknas, som kan vara värdefull även för att upptäcka kraftiga oväder, s.k. ”Squalls”.

Ombord är man mycket förväntansfull inför starten i ARC!
– Vi har faktiskt hektiska dagar just nu, bara att proviantera tar mycket tid och planering liksom underhåll av båten, vi går igenom allt. Vi går på många seminarier som kan handla om allt från satellitkommunikation, säkerhet ombord till återresan till Europa. Över 200 båtar har samma förberedelser och det är fantastiskt roligt att bara vara här i gemenskapen som uppstår säger Kent Lövgren, skeppare.

Äventyret fortsätter i Västindien innan resan tillbaka mot Sverige påbörjas och om allt går enligt planerna så beräknas S/Y Cluck vara åter i svenska vatten sommaren 2015. Du kan följa S/Y Clucks äventyr på deras Facebooksida.