Linjett segelbåtar har alltid byggts för seglaren och med möjlighet att anpassa efter varje seglares unika behov. 

Av de segelbåtar som produceras till sommaren 2016 är samtliga anpassade efter seglarens önskemål och bl.a. sjösätts den första Linjett 37:an med skrovfönster. Resultatet kommer bli liknande nya Linjett 43, där skrovfönster ger fint ljusinsläpp men även kontakt med havet och skärgården utanför vilket uppskattas av många.

– Även om skrovfönster ligger i tiden just nu så har vi redan för 10 år sedan levererat en kundanpassad Linjett 40 med skrovfönster säger Markus Gustafsson.

Alla Linjetter är byggda för hand, bit för bit. Även om det redan idag finns flera varianter av standardutförande finns möjlighet till ytterligare kundanpassningar. Den dolda utrustningen anpassas även den, så som kyl, sötvattentankar, extra varmvatten, batterier mm.

– Allt är möjligt, men varje ändring som tillkommer utöver grundutförandet medför en extra produktionskostnad att ta hänsyn till säger Markus Gustafsson.

Redan när modellen växer fram på ritbordet, eller rättare sagt i badkaret när det gäller Rosättra Båtvarv, så lyssnar man på sina kunder och deras tankar kring en framtida drömbåt.

Unikt för Linjett segelbåtar är det genuina kvalitetsarbetet i kombination med en mycket nära kontakt med seglarna. Inför varje ny modell tar varvet fram en ”plugg” som provseglas, utvärderas och som ger möjlighet till en sista justering innan skrovformar och mallar skapas.

Förutsättningarna för att kunna leverera kundanpassade segelbåtar är hög kompetens hos medarbetarna i produktionen. Här går inget på löpande band, istället är det ofta nya utmaningar!

 

 

Linjett 43 segelbåt med höj och sänkbar köl

Linjett 43 – med skrovfönster

 

Linjett segelbåtar familjebåt Bildspel topp 1226x588

Linjett 37