Linjett segelbåtar har stor efterfrågan

Varvet behöver utöka personalstyrkan, rejält.

Rosättra Båtvarv och Linjett segelbåtar har medvind. Så pass att det lilla varvet utanför Norrtälje behöver nyanställa och öka personalstyrkan med drygt 10% inom flera områden som finsnickeri, lackering, laminering, elektronik, rekonditionering och riggning.

–  Efterfrågan på Linjett segelbåtar ökar liksom behovet av vinterförvaring med service så vi söker skickliga hantverkare med känsla för kvalitet säger Daniel Gustafsson på Rosättra Båtvarv.

De senaste åren med svagare konjunktur i branschen har Rosättra Båtvarv, förutom att leverera segelbåtar, använt till att utveckla sina tjänster för att erbjuda ett enkelt båtägande.

Nya modellen Linjett 43 sjösattes förra sommaren och intresset har varit stort. Linjett 43 är dessutom nominerad till Årets Båt. Vinterns produktion av nya Linjetter är i full gång och tillsammans med Linjett 34 och Linjett 37 kommer nya Linjett 43 vara bland segelbåtarna som levereras sommaren 2016.

En ökad produktion ger även en större efterfrågan på vinterförvaring och service. En ny hangar för vinterförvaring stod klar 2014 vilket ger totalt 12.000 kvm under tak med plats för över 200 Linjetter.

–  Vårt motto är att erbjuda samtliga Linjettägare ett enkelt båtägande kring allt från montering av utrustning till vinterförvaring med önskad service inför sjö- och torrsättning berättar Daniel.

Mer information om tjänsterna hittar du här ->