Test & Provseglingar

Linjett segelbåtar har provseglats och testats i många år av professionella journalister.

Läs gärna och ta del av deras erfarenheter och bedömningar.

På Rosättra har vi aldrig massproducerat båtar och kommer aldrig att göra det. Vi finns alltid nära till hands under hela segelbåtens livslängd bara 1 h utanför Stockholm. Kontakta oss gärna.

Alla test ligger inte uppe än, men vi jobbar på det!

Test: Yacht provseglar Linjett 43 (2017)

Tyska tidningen Yacht har provseglat Linjett 43, här kan du läsa delar av testet och även köpa hela artikeln.

http://www.yacht.de/magazin/heft_info/linjett-43-schwedischer-bootsbau-vom-feinsten/a116254.html

Linjett 43 – ”Årets Segelbåt” (2016)

Juryns motivering Årets Segelbåt – Långfärdsbåt

”Att gilla Linjett 43 är att hylla klassisk kvalitet och tidlös stil. Båten bjuder på sting i gången och harmoni för hemmavatten och på långresor. Framför allt är den en bländande blandning av tradition och nytänkande och visar att Rosättras recept är rätt – småskalighet ger mer. Igen. ”

”Stor för sina 43 fot, modern i stilen, välinredd, välseglande och försedd med en lyftköl, som tål grund. Dessutom är Mats Gustafssons skapelse igen fin att se på. Hans mål är att bygga perfekt i allt och göra rätt för beteckningen mycket båt för pengarna. Nya Linjett 43 är årets kanske intressantaste och mest innovativa cruiser/semesterbåt och igen ett gott exempel på vad små svenska varv förmår”

Båtmässan Göteborg & Maringuiden står bakom utnämningen av ”Årets Segelbåt”

Linjett 34 – ”Miss Scandinavia” (2015)

Linjett 34  – Ett kap till pärla

Linjett 34 må vara konstruerad för skärgården, men klarar tufft väder till havs utan problem. Den rider lätt över sjö och har tydlig stabilitet.
Linjett 34 är speciell, byggd småskaligt, påkostad och gjord efter idealet kvalitet före pris. Och konceptet står sig. Vi seglade en blåsig dag och blev glada i egenskaperna.

På design är linjerna de bästa hittills på en Linjett. Mats Gustafssons seglingsskicklighet och känsla gör båten helfin att se på. Som alltid byggde han först en modell, drog den i badkaret tills flödet runt skrovet stämde. Då sågades modellen upp i sektioner, som slogs ut till spant i full skala

Hjärta och hjärna säger att Linjett 34 är värd varenda krona. Atmosfären, finesserna, finishen gången gör 34:an till en äkta pärla. Ett kap i mitt tycke.”

Läs hela testet här ->

Linjett 34 – ”Båten imponerer på oss (2014)

Test av norska tidningen Seilas, jämförelse mellan XC35, Hanse 345 och Linjett 34.

”Konservativ og best” – Linjett 34 er en ny modell, men har et tradisjonelt utseende. Båten imponerer og får oss til å undre. Har utviklingen gått for langt?

Linjett 34 var i det store og hele den raskeste båten. Bare på slør var Xc 35 raskere. Linjett 34 bød dessuten på best trim under de este forhold, og godt dekksutstyr er en viktig årsak til dette. Linjett 34 har et SRS-tall, tilsvarende LYS, på 1,25. Linjetten er smalere enn de to andre og har dermed mindre skrogstabilitet, men båten klarte seg best i vindrossene. Båten ga best rorkontroll og den seilte også høyest på bidevind. Linjett 34 har tyngst kjøl og har 40 prosent av totalvekten i kjølen. 

MYE FOR PENGENE. Linjett 34 koster mest, men gir også god valuta for pengene.

Läs hela testet  här ->

Linjett 34 – nominerad till Årets Segelbåt ”Familjebåt” (2012)

”Extrem i meningen byggkvalitet, finish, utrustning, utförande, finesser och seglingsegenskaper är Rosättras senaste. Trogen varvets ideal, har båten tämligen traditionell stil, som är en följd av att en Linjett ska passa perfekt för en familj i skärgården. Samtidigt säger SRS 1,25 att potential finns i båten att utnyttja vid behov. Mått: 10,60 x 3,45 m. Vikt 5 500 kg. Segelyta 63 kvm. Pris: 1,8 miljoner. Ses på Allt på Sjön.”

Läs mer ->

Linjett 37 – ”Välbalanserat fullblod” (2008)

Tidningen Båtnytt har gjort ett särtryck för test av Linjett 37.

”Seglare som söker substans och standard blir lyckliga i Linjett 37. Båten är harmonisk att segla, behaglig att vara i, flott byggd, topputrustad och fin som få att se på.

Läs mer ->

Linjett 43 – Provsegling till Årets Segelbåt (2016)

Linjett 43 är nominerad till Årets Segelbåt i kategorin Långfärdssegling.

Testet sammanfattas så här:

”Att gilla Linjett 43 är att hylla klassisk kvalitet och tidlös stil. Båten bjuder på sting i gången och harmoni för hemmavatten och på långresor. Framför allt är den en bländande blandning av tradition och nytänkande och visar att Rosättras recept är rätt – småskalighet ger mer. Igen.”

Här kan du läsa hela testet ->

Välkommen ombord,
du kommer aldrig vilja gå iland!