”Rosättra tar ansvar under hela Linjettens livstid”

Vi kan din båt

Att din segelbåt tas om hand och får service av någon som känner den lika bra som du själv, är en unik tillgång för dig som Linjettägare. På Rosättra är den en självklarhet sedan generationer.

Vi känner din segelbåt utan och innan. Det gör att vi kan utföra rätt service och underhåll till mycket konkurrenskraftiga priser. Och till en kvalitet som ingen annan kan erbjuda. Rosättra Båtvarv tar ansvar under hela segelbåtens livslängd och tar hand om den så länge och i den omfattning du vill.

Här nedan kan du läsa mer om vad vi kan göra.

Vinterförvaring i hangar

Att vinterförvara segelbåten under tak har blivit alltmer efterfrågat. När tiden inte räcker till väljer också fler och fler båtägare att få professionell hjälp med segelbåtens underhåll. Det handlar om allt från avriggning, motorkonservering till bottenmålning och annan vårutrustning.

Rosättra tar hand om allt från det du lämnar din Linjett vid kaj fram till sjösättning den dag som du bestämmer.

Idag vinterförvarar Rosättra Båtvarv drygt 250 Linjetter.

Bryggplats sommartid

Till säsongen 2017 kan vi erbjuda bryggplats vid vår nya kaj och flytbrygga.
Platserna har  förtöjning vid y-bommar i skyddat läge i Vätösund, 20 minuter från Norrtälje och 10 distans från Ålandshav.

Varje bryggplats har el och vatten samt parkering finns på området. Möjlighet att angöra temporärt vid kajen för i- och urlastning finns. Hamnen har tillgång till toalett och dusch.

Läs mer här ->

Senaste nytt

Underhåll & reparationer

Den nya servicehallen i anslutning till hangarerna har samma utrustning och resurser som i tillverkningshallen. Servicehallen har inneburit ökade möjligheter att ta hand om både stora och små önskemål från ägarna. I samband med upptagningen beställer du vad som ska göras och sedan placeras din båt så att den blir enkel att ta in i servicehallen.

Här är några exempel på vad Linjettägare beställt under den gångna vintern:

– Corianskiva runt handfat Linjett 33.
– LED-insats till befintlig däcksbelysning.
– BEP-givare till vatten och dieseltank. Mer exakt utan rörliga delar.
– Gobius nivåvakt toatank
– Uppdatering till större toatank med sugmöjlighet Linjett 33.
– Däckstömning av toatank
– Hamnkapell för att skydda teak och alltid ha ren sittbrunn.

Rådgivning

Inte minst den snabba tekniska utvecklingen ändrar oavbrutet förutsättningarna och lösningarna ombord. Vi gör allt fler uppdateringar av instrument och annan elektronik. Båtbyggarna möter den varje dag och på Rosättra kan du vara säker på att det alltid finns någon att diskutera dina funderingar och förslag med.

Det kan handla om antenner och givare, om trådlöst kontra kabel, om uppkopplingar till nätet, hur man klarar det ökande behovet av energi, hur man installerar större och effektivare instrument etc.

Du kommer säkert att uppskatta att många av båtbyggarna själva är seglare och förstår dina behov.

Tillbehörsbutik

Du som föredrar att själv göra höst- och vårutrustning kommer att uppskatta Rosättra Båtvarvs välsorterade butik. Stora delar av de produkter vi själva använder i produktionen finns också till försäljning. Finns inte det du behöver beställer vi.

Enkelheten i kontakterna, närheten till professionell kunskap, känslan av samhörighet med varv och andra Linjettägare är något som leder till långa relationer mellan varv och båtägare. Relationer vi är stolta över att vara en del av.

Kontakta oss för mer information!

Fredrik Svensson
Fredrik Svensson
Ansvarig service, eftermarknad, vinterförvaring
Eva Skalin
Eva Skalin
Ekonomi, administration

Välkommen ombord,
du kommer aldrig vilja gå iland!